Omega-Tronics heeft een eigen afdeling Rapid Prototyping!

Door gebruik te maken van moderne CAD/CAM systemen met 3 of 4 assige bewerkingen, kunnen wij uw prototype of zelfs een kleine serie vervaardigen.

Het prototype kan gemaakt worden in verschillende materialen, gaande van massief kunststof tot aluminium. Door dezelfde materialen te gebruiken als in een later productieproces kan Omega-Tronics functionele prototypes creëren die dezelfde eigenschappen en sterkte bezitten als een later productiemodel.

Met een mechanische resolutie van 1µm zijn uiterst nauwkeurige afwerkingen mogelijk. Ook miniatuur onderdelen en dunwandige behuizingen behoren tot de mogelijkheden. Dit alles is op een zeer budgetvriendelijke manier te realiseren.

Deze nieuwe afdeling van Omega-Tronics sluit naadloos aan op de Electronic en Mechanical design afdelingenwaardoor alle facetten van product design ingevuld worden.

Ook in de allereerste fase van het product ontwerp kan deze techniek ingezet worden. Een model (prototype) kan immers helpen bij het bepalen van de juiste “look and feel” van uw eindproduct.